Personlige Robotter er lige rundt om hjørnet

En ny æra indefor personlige robotter er lige rundt om hjørnet.

Personlige robotter er kommet for at blive, og vil i en nær fremtid komme til at revolutionere vores hverdag i nogenlunde samme grad som smartphones gør i dag og internettet gjorde i slut 90’erne.
Hvis du er en af dem som længe har haft en drøm om at eje din egen intelligente og sociale robot, så skal du ikke vente meget længere.

Mød “Jibo”, Verdens første Sociale Robot til Hjemmet:

Personlige Robotter

Jibo bliver den første af sin slags, han er venlig, hjælpsom og intelligent. Han kan fornemme og reagere, og lære når du interagere med ham. – fortæller firmaet Jibo Inc bag projektet.

Den lille robot er blevet så populær, at personerne bag allerede har indsamlet mere end  $3,709,911 dollars gennem deres seneste online kampagner på hjemmesiden IndieGogo.

Den lille robot ser måske ikke ud af så meget, men den har en masse smarte funktioner som kan gøre den mere funktionel og brugbar. Den kan blandt andet genkende ansigter og stemmer, fortælle børnene sjove godnat historier og huske dig på ting, hvis du er glemsom. – eller måske bare bestille en pizza hurtigt og nemt!

social robot

Den indbyggede Tekst-til-Tale funktion og stemme-genkendelse gør nemlig at du kan have samtaler med robotten, og den vil kunne forstå dig klart og tydeligt med de indbyggede 6 mikrofoner. Robotten kan også have “øjenkontakt” med dig. Måske ikke helt, men tæt på. Den kan nemlig se, følge og genkende dit ansigt med de to indbyggede kameraer, og firmaet bag mener at det vil gøre robotten mere “levende” og social.

En af de vigtigeste funktioner ved den lille robot er at udviklere får mulighed for at lave apps til den, hvilket vil udvide mulighederne for hvad den robotten kommer til at kunne og lære.

Herunder kan du se en kort video af Jibo:

 

Hvad synes du? – glæder du dig til personlige robotter, og ville du også gerne eje din egen?

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *