Mærkelige sygdomme du ikke vil tro er ægte.

Der findes mærkelige sygdomme, og når vi læser i nyhederne om et udbrud af en smitsom influenza eller anden sygdom, er vi både fascinerede og skræmte. Men har du nogensinde hørt om blå-hudet mennesker eller fiske-lugt syndrom? Herunder er en liste med 3 mærkelige sygdomme, som de færreste har hørt om.

 

1. Vampyr Syndrom

vampyr pige

Vampyr syndrom er en tilstand, der forårsager ekstrem følsomhed over for UV-stråler. Mennesker, der lider af det skal være helt afskærmet fra sollys, ellers vil  de opleve ekstreme solforbrændinger og nedbrydning af huden. Individer med sygdommen omtales ofte som børn af natten.

 

2. Argyria: blå hudlidelse

Paul-Karason

Argyria er en tilstand forårsaget af udsættelse for kemiske former af elementet sølv. Sølv akkumuleres i kroppen over tid, det får huden til at udvikle et blåligt skær. Der findes ingen kur på nuværende tidspunkt

 

3. Fiskelugt Syndrom

Stink

Fiskelugt Syndrom: er en arvelig stofskiftesygdom udløst af et enzym-mangel, der forhindrer nedbrydningen af trimethylamin, som er ansvarlig for lugten forbundet med rådne fisk. Resultatet heraf er en fiskeagtig lugt i urin, sved og ånde. Der er ingen kur mod sygdommen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *